U Maksimiru održan premijerni nastup bubnjarskog orkestra Kravat pukovnije

Ispred Paviljona jeka, od 11 sati nadalje, u Maksimiru je održano premijerno predstavljanje bubnjarskog orkestra Počasne satnije Kravat pukovnije u sastavu od osam vrsnih bubnjara koji su nakon uvodnog predstavljanja svojeg umijeća nekoliko puta prodefilirali Maksimirom.

“Ovo je premijerno predstavljanje novog razvojnog projekta Počasne satnije Kravat pukovnije, koja već nekoliko godina u svom sastavu ima bubnjare, ali tek smo odnedavno oformili poseban bubnjarski orkestar kojeg smo premijerno predstavili nastupom u Maksimiru. Bubnjarskom orkestru slijede daljnje intenzivne probe, a drago mi je da već sada mogu najaviti da nam je u planu i daljnje širenje orkestra, kojem ćemo s vremenom pridružiti i druge hrvatske tradicionalne instrumente”, naglasio je zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije Željko Matejčić povodom današnjeg nastupa ovog jedinstvenog bubnjarskog orkestra. Uz zapovjednika Matejčića koji je posljednjih tjedana predvodio uvježbavanja novog bubnjarskog orkestra, ključan čovjek orkestra je i glazbenik Filip Foretić Fić, koji  je zajedno s Matječićem osmislio program i glazbene setove koje je publika danas imala priliku premijerno čuti.

“Naša je bubnjarska trupa po prvi put javno predstavila zanimljiv spoj takozvanih postrojnih ritmova, koji su nešto sporiji i primarno namijenjeni pratnji stupanja vojske, pa su tako i prisutni u svim vojnim marševima u kombinaciji s prezentacijskim ritmovima koji imaju daleko brži tempo. Tako  smo začinili i osvježili  našu izvedbu. Uložili smo puno truda i vježbe u ovaj prvi nastup i nastavljamo dalje sa širenjem repertoara”, otkrio je Filip Foretić Fić, glazbenik koji je inače i bubnjar benda Zakon neba koji izvodi duhovnu pop-rock glazbu.

Sljedeći nastup bubnjarskog orkestra Počasne satnije Kravat pukovnije najavljen je za 31. svibnja, kada će orkestar sudjelovati u svečanom obilježavanju Dana Grada Zagreba.

( Izvor teksta: http://direktno.hr/ )

 

http://dalje.com/hr-zagreb/foto–premijerni-nastup-bubnjari-kravat-pukovnije-odusevili-maksimir/543009

http://www.zagrebancija.com/hr-kvartovi/kravat-pukovnija-priredila-spektakl-u-maksimiru_327410