Dan Kravat pukovnije!

U nedjelju 10. srpnja, Kravat pukovnija je skupa sa mnogobrojnim znatiželjnicima, proslavila svoj dan. Dan je počeo ranojutarnjom misom u crkvi sv. Marije na Dolcu, blagoslovom postroja i stijega sa likom Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Kravat pukovnije i grada Zagreba.
Točno u podne, izvršena je ceremonija pregleda sablji i ostavljanja straže na Markovu trgu te je odrađen regularni nastup nakon kojeg je slijedila okrijepa za vojnike.

Poslijepodnevni dio proslave Dana Kravat pukovnije odvijao se na platou Dolca s početkom u 17 h. Zamjenik zapovjednika Hrvoje Bušić je pred sami početak podnio svečani prijavak direktorici TZGZ-a gđi. Martini Bienefeld koja je potom izvršila pregled postroja u sklopu otvorenja središnjeg programa proslave. Pridružili su joj se izaslanica zagrebačkog gradonačelnika gđa Latica Ivković,  te gdin. Marijan Bušić, ravnatelj neprofitne ustanove Academia Cravatica.

Posjetitelji su imali priliku: isprobati jahanje, streličarstvo, sječenje boca, pogledati zbirku naoružanja i opreme Kravat pukovnije, okušati se u borbi za buzdovan, pogledati demonstraciju borbe sabljama i još mnogo toga. Također, bio je osiguran i besplatni vojnički grah te pića po popularnim cijenama. Nije nedostajalo ni sadržaja za najmlađe za koje je napravljen dvorac od kocki sijena te su se mogli okušati u jahanju ponija kao i u rukovanju drvenim replikama sablji koje koriste vojnici Kravat pukovnije.

Zahvala svima koji su bili s nama a onima koji su iz nekog razloga bili spriječeni, preporučujemo obavezni dolazak sljedeće godine.

Galerija fotografija:

http://nezavisni.hr/foto-vojnici-pocasne-satnije-kravat-pukovnije-proslavili-svoj-dan-s-gradanima-na-dolcu/