Kravat pukovnija na kineskoj televiziji

Jedna velika promocija za Hrvatsku ovoga puta dolazi iz Kine. Naime, na kineskoj državnoj televiziji CCTV u nekoliko je navrata prikazan prilog o nastupu odreda Kravat-pukovnije.

Subotom i nedjeljom u podne i prvih popodnevnih sati pripadnici počasne postrojbe Kravat-pukovnije na Markovog trgu izvode program postrojavanja, pregleda naoružanja i smjene straže.

Taj program odvija se već treću godinu za vrijeme ljetnih mjeseci, a na ideju su došli u ustanovi Academia Cravatica. Ideja je sigurno uspjela jer plijeni veliku pozornost turista, a i stranih medija jer o istoj atrakciji već su izvijestili europski i američki mediji.

Zanimanje za Kravat-pukovniju iskazali su i kineski novinari CCTV-a. Prilog o pukovniji i Hrvatskoj kao Domovini kravate novinarska je ekipa snimila 12. svibnja, a u ovome je tjednu prilog emitiran čak tri puta.
Hrvatska je veliki uspjeh u Kini ostvarila i na svjetskoj izložbi EXPO u Šangaju kada su Kinezi pokupovali proizvode s hrvatskim motivima u nekoliko dana.

Činjenica je da se ovaj televizijski prilog emitirao na televiziji u najmnogoljudnijoj zemlji pa se možemo nadati većem broju dolaska turista s dalekog istoka.

Prilog možete pogledati ovdje.