Poziv građanima na sudjelovanje u svečanom obilježavanju Dana Kravat pukovnije!

Poštovani,

Ispred Počasne satnije Kravat pukovnije i neprofitne ustanove Academia Cravatica čast nam je pozvati Vas na sudjelovanje u svečanom obilježavanju i proslavi Dana Kravat pukovnije, koji ćemo ove godine zajedno proslaviti šestu godinu zaredom, u petak, 10. srpnja 2015. godine.

Svečano obilježavanje Dana Kravat pukovnije  započet će u jutarnjim satima „Blagoslovom stijega i stroja“ na misi u Crkvi Svete Marije na Dolcu, nakon čega će pripadnici Kravat pukovnije građanima i turistima u povudu Dana Kravat pukovnije darovati program Smjene straže i ophodnje gradom.

Drugi dio proslave Dana Kravat pukovnije održat će se na platou Dolca, s početkom u 17 sati, a u njemu će sudjelovati predstavnice i predstavnici medija i osobe iz javnog života zajedno s građanima Grada Zagreba, koje će se moći okušati u vojnim izazovima i na nekoliko sati doživjeti što znači biti vojnik Počasne satnije Kravat pukovnije.


Program aktivnosti na Dolcu:

17,00 sati – Otvorenje programa obilježavanja Dana Kravat pukovnije

17,15 – Postrojavanje Počasne satnije Kravat Pukovnije

17,30 -18,30 – Uključenje građana, gostiju i uzvanika u interaktivna natjecanja, uz mentorstvo vojnika Počasne satnije Kravat pukovnije.

Natjecanja uključuju sljedeće borbene izazove:

–         Natjecanje u tradicionalnom streličarstvu za žene

–         Vojno-konjički izazov „Borba za buzdovan“ za muškarce iznad 60 kg,

–         „Sabljom na tikvu“ za sve zainteresirane natjecatelje,

–         Natjecanje u brzom vezivanju kravate i rubca.

Oni najhrabriji  moći će se  okušati i u streličarstvu s konja!

Ponajbolje natjecatelje očekuju i vrijedne nagrade i priznanja, a nakon završetka natjecanja, Počasna satnija Kravat pukovnije poziva natjecatelje, goste i građane da se nastave družiti do 20,30 sati na Dolcu, uz prigodnu vojničku okrijepu.

Valja naglasiti da pripadnici Počasne satnije Kravat pukovnije neće odbiti ni zagrebačke dame koje na druženje ponesu domaće kolače, paprenjake i ostala osvježenja!

S osobitim poštovanjem,

Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije

 

( Izvor fotografija: http://www.vecernji.hr/ )